Könyvajánló

Könyvajánló

Könyvajánló 2017

Maradj velem

Szerző: Szaszkó Gabriella

Kiadó: Maxim

Kiadási év: 2016

Ismertető:

David Pennington a saját szabályai szerint él: sikeres író és öntörvényű alak, aki mindenkit távol tart magától, a bátyját, Christ kivéve. David élete azonban teljesen felborul, amikor Chris, a sikeres manhattani ügyvéd öngyilkosságot követ el a saját lakásában. Látszólag semmi sem indokolja a szörnyű tragédiát, hiszen a testvére mindig rendezett életet élt, sikeres volt a munkában és a magánéletben egyaránt. David úgy dönt, megírja családjuk történetét, és megpróbál válaszokat találni Chris tettére. A nyugodt visszaemlékezést azonban bátyja volt menyasszonya, Amy megjelenése szakítja félbe. Ahogy David egyre mélyebbre merül a múlt sötét bugyraiban, és szembenéz a családjában történt szörnyűségekkel, Amy és ő egyre közelebb kerülnek egymáshoz… Túl lehet-e lépni a múlt sebein és fájdalmain egy új élet reményében? Fel lehet-e dolgozni egy szeretett testvér halálát? Lehet-e jövője egy olyan kapcsolatnak, mely egy ilyen tragédia árnyékában születik? Vajon David képes lesz lezárni a múltat, vagy örökre a szörnyűségek rabjává válik?

Lelőhely: Felnőttkönyvtár - szépirodalom

Kassa

Szerző: Balassa Zoltán

Alcím: történelmi városkalauz

Kiadó: Tortoma

Kiadási év: 2016

Ismertető:

Az erdélyi magyar kiadó útikönyv-sorozatának legújabb darabja a felvidéki Kassa városát mutatja be az érdeklődőknek. Nem szokványos turista kalauzról van szó azonban, hanem egy olyan, rendkívül alapos kötetről, amely elsősorban a magyar történelem és kultúrtörténet szempontjából taglalja az elmúlt évszázadok kassai vonatkozásait. A bevezetőt követően ugyanis a szerző, közel száz oldal terjedelemben egy rendkívül részletes Kassa-történeti kronológiát nyújt, az avar kortól napjainkig ismertetve számos történelmi és kultúrtörténeti eseményt. Ezt követően városrészenként, házról házra haladva jár végig a történelmi Kassán, és bemutatja mindazt, ami az egyes épületeket nem csak építészeti, de történelmi és kulturális szempontból is jellemzi. A Szent Erzsébet-főszékesegyházon, vagyis a kassai dómon túl olyan épületeket ismerhetünk meg egyebek mellett, mint az Orbán-torony, az egykori Nemzeti Színház épülete, a Forgách-palota, Márai Sándor szülőháza, a régi városháza, a Miklós-börtön, az ún. Rodostói-ház, a Művészetek Háza vagy az ortodox zsinagóga. A szöveget számos színes fotó és térképvázlatok kísérik. A kötetet bibliográfia, magyar-szlovák és szlovák-magyar utcanévjegyzék, a fontosabb elérhetőségek listája és színes térképmelléklet zárja.

Lelőhely: Felnőttkönyvtár - szakirodalom

Smorc Angéla nem akar legóba lépni

Szerző: Dániel András

Kiadó: Tilos az Á Könyvek,

Kiadási év: 2015

Ismertető:

Tudják, milyen elképesztő következményekkel jár, ha egy kisgyerek nem akar rendet rakni a szobájában? …de az anyukája mégis ezt szeretné? …az apukája meg azt, hogy hagyják nyugton focit nézni? …ám a gólkirály épp a döntő meccsen durcáskodik? …csakhogy éppen nem harap a pocokhal? …viszont elfogyott a pecséttinta? …ráadásul mindeközben támadnak a holdbéli retkek? Ha nem, mindezt megtudhatják Dániel András mulatságosan bizarr meséjéből, amit Pikler Éva rajzai tesznek még különlegesebbé.

Lelőhely: Gyermekkönyvtár - mese

Vörös égbolt

Szerző: Iny Lorentz

Kiadó: General Press

Kiadási év: 2017

Ismertető:

1860: Texasban vihar előtti csend honol. Észak és Dél között napról napra növekszik az ellentét, az indulat pedig egyre csak gyűlik az emberekben. Walther Fitchner is úgy érzi, ez már nem az az ország, amelyért egész életében küzdött, és a nagyra becsült szenátor hangot is ad ebbéli véleményének. Ezt kihasználva az ellenségei árulónak akarják kikiáltani, hogy így megkaparinthassák a földjeit. A férfi mindent megtesz, hogy megvédje a szeretteit, amikor azonban kitör a polgárháború, egy minden korábbinál nagyobb kihívással kell szembenéznie. Az ország kettészakadása ugyanis nem kíméli őket sem: két fia közül Waldemar az Unió seregébe lép be, bátyja, Josef azonban igazi texasi hazafiként a déli Konföderáció oldalán indul hadba. Mit tehet Walther, hogy összetartsa a családját, és vajon meg tud-e küzdeni a rosszakaróival? Iny Lorentz sorozatának befejező kötetében folytatódik a telepesek kalandokban bővelkedő története. Szerelmek szövődnek, barátságok köttetnek, közben pedig dúl a háború, amely vérvörösre festi az eget Amerika felett.

Lelőhely: Felnőttkönyvtár - szépirodalom

Rekviem egy gyilkos asszonyért

Szerző: Hannah Kent

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó

Kiadási év: 2016

Ismertető:

Izland rideg északi partvidékén járunk, 1829-ben. Egy nőt halálra ítélnek a szeretője megöléséért, és a kivégzésig egy család gondjaira bízzák. Lelkészt is rendelnek mellé, hogy feloldozza bűnei alól. Az elítélt lassan megnyílik a tisztelendőnek, elmeséli neki az életét és a gyilkosság előzményeit. Egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy semmi sem az, aminek látszik, de az idő vészesen fogy közeleg a tél, és vele a kivégzés napja. Csak ő tudja, mi történt valójában. Ez Agnes története. A halálra várók szenvedésének kegyetlenségénél csak a tétlenek és tehetetlenek lelkiismeret-furdalása rosszabb. Fedezd fel legbensőbb titkait!"

Lelőhely: Felnőttkönyvtár - szépirodalom

Levél a királynak

Szerző: Tonke Dragt

Kiadó: Kolibri

Kiadási év: 2016

Ismertető:

A 16 éves Tiuri épp a lovaggá ütése előtti éjszakán rejtélyes megbízatást kap: el kell vinnie egy levelet a szomszédos birodalom királyának az üzeneten egy ország sorsa múlik. Útja elején még csak nem is sejti, mennyi veszélyes kaland, megpróbáltatás vár rá, és hány ellenséggel kell megküzdenie, ha véghez akarja vinni a feladatot, amivel a Fehérpajzsos Fekete Lovag bízta meg. A Levél a királynak című lovagregényt a 20. század egyik legjobb ifjúsági könyvének választották Hollandiában, ahol azóta is vezeti a sikerlistákat. Szerzőjét, Tonke Dragtot, irodalmi munkásságának elismeréseként 2001-ben lovaggá ütötték. A már jól ismert Kolibri Klasszikusok-sorozatban megjelenő Levél a királynak letehetetlenül izgalmas történet, amely itthon is a tizenévesek kedvence lehet. Kulcs csikordult a zárban. Tiuri hátraugrott. Kinyílt az ajtó, és belépett rajta az egyik Szürke Lovag, leeresztett sisakrostéllyal. Nem szólt semmit, és máris távozott; az ajtót bezárta maga mögött. Tiuri ismét lépéseket és fojtott hangokat hallott. Reszkető ujjal elővette a levelet, és arra gondolt, eljött az ideje, hogy elolvassa, aztán megsemmisítse, még mielőtt illetéktelenek kezébe kerül!

Lelőhely: Gyermekkönyvtár - ifjúsági regény

webmester:

Az oldal Mozilla Firefox v. 2.0.0.11-re optimalizálva. Ajánlott felbontás: 1024*768